Пътник от полета, при който един човек загина при силна

...
 Пътник от полета, при който един човек загина при силна
Коментари Харесай

„Ножове летяха във въздуха“: Разказ на пътник за турбуленцията, която уби човек

 

Пътник от полета, при който един човек почина при мощна турбуленция, споделя, че тя е настъпила единствено няколко секунди, откакто е сложил защитния си колан.

Андрю Дейвис, родом от Стоктън, е бил на борда на полета от Лондон до Сингапур, който е претърпял ненадейно рухване, до момента в който се е сервирала храна, написа Би Би Си.

73-годишен британец умря от хипотетичен сърдечен удар, а повече от 30 души бяха ранени.

 Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора  Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора

Ройтер популяризира фрагменти от самолета, снимани от свидетел, на които се вижда, че в салона царува хаос, до момента в който пасажер се разхожда по пътеката. По пода се виждат разхвърляни предмети, кислородни маски висят от тавана, а панелът над главата наподобява развален.

Андрю Дейвис разказва полета като „ ужасяващо прекарване “.

Машината е прелетяла над регион с рискови тропически гръмотевични стихии

„ Тъкмо ни помолиха да си сложим коланите, когато се чу необикновен тропот и си припомням, че видях голям брой предмети, които летяха във въздуха пред мен - ножове, вилици, чинии “, споделя мъжът.

„ Спомням си, че на тавана имаше кафе, а една жена бе обляна в кръв от дълбока рана на главата. На седалката зад мен имаше мъж, който беше имобилен и те се опитваха да открият пулс, а аз станах и помогнах. Те направиха изкуствено дишане, само че за жалост той умря “, продължава описа си Андрю Дейвис.

 Турбуленция - аероплан Снимка: Ройтерс

Самолетът Boeing 777-300ER е пренасочен към Банкок и каца спешно в 15:45 ч. локално време.

„ Изглеждаше, че е лишило цяла безкрайност, до момента в който стигне до земята, само че евентуално е било единствено към час. Медиците се качиха на борда, беше много умерено и даже пасажерите си разменяха телефонни номера “, изясни Дейвис.

Турбуленцията най-често се предизвиква от самолети, прелитащи през облаци, само че има и турбуленция в „ чист въздух “, която не се вижда на метеорологичния радар на самолета.

Самолетът е кацнал спешно на летище край Ню Йорк

Проучванията демонстрират, че изменението на климата ще усили вероятността от мощни турбуленции в бъдеще.

Андрю Дейвис споделя, че ще продължи да лети, само че с една огромна смяна.

„ Винаги ще нося защитния си колан по време на всеки полет. Ако не бях сложил подобен, съм безусловно сигурен, че щях да се нараня тежко “, споделя мъжът.

Медиците на летището са били предизвестени за случая и в подготвеност за оказване на помощ

Междувременно основният изпълнителен шеф на Singapore Airlines се извинява за „ травматичното прекарване “.

Той сервира своите „ най-дълбоки извинения на всички наранени “ от „ неочакваната рискова турбуленция “, която пасажерите са изпитали по време на полета.

На моменти е бил е по-бърз от скоростта на звука

„ Дълбоко сме натъжени от този случай “, съобщи основният изпълнителен шеф на Singapore Airlines във видеоклип, оповестен в обществените мрежи.

Той също по този начин сервира съболезнования на фамилията и околните на британеца, който почина по време на случая.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР